hoeveel soorten ssl-certificaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten beschikbaar, afhankelijk van de vereisten van de website of applicatie. Hieronder staan de belangrijkste soorten SSL-certificaten:

  1. Domeinvalidatie (DV) SSL-certificaat: Dit is het eenvoudigste type SSL-certificaat en biedt alleen domeinvalidatie. Dit betekent dat de certificaatautoriteit alleen controleert of de aanvrager het recht heeft om het domein te beheren. DV SSL-certificaten zijn over het algemeen het meest geschikt voor eenvoudige websites en blogs.

  2. Organisatievalidatie (OV) SSL-certificaat: Dit type SSL-certificaat biedt organisatievalidatie, wat betekent dat de certificaatautoriteit controleert of het bedrijf dat het certificaat aanvraagt, een legitieme en geregistreerde entiteit is. OV SSL-certificaten zijn meestal geschikt voor bedrijven en organisaties die online transacties uitvoeren.

  3. Uitgebreide validatie (EV) SSL-certificaat: Dit type SSL-certificaat biedt het hoogste niveau van validatie en verificatie, waarbij de certificaatautoriteit het bedrijf grondig controleert voordat het certificaat wordt uitgegeven. EV SSL-certificaten worden gebruikt door websites en bedrijven die de hoogste mate van beveiliging en vertrouwen willen bieden aan hun klanten, zoals banken en e-commerce sites.

  4. Wildcard SSL-certificaat: Dit type SSL-certificaat is bedoeld voor websites die meerdere subdomeinen onder één hoofddomein hebben. Met een wildcard SSL-certificaat kan je een onbeperkt aantal subdomeinen beveiligen met één certificaat.

  5. Multi-Domein SSL-certificaat (ook wel SAN-certificaat genoemd): Dit type SSL-certificaat is ontworpen voor websites die meerdere domeinnamen of subdomeinen hebben. Met een Multi-Domein SSL-certificaat kan je meerdere domeinnamen en subdomeinen beveiligen met één certificaat.

Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

waarom een SSL-Certificaat gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om een SSL-certificaat te gebruiken, waaronder: Beveiliging:...

wat is een SSL-Certificaat?

Een SSL-certificaat is een digitaal certificaat dat wordt gebruikt om de beveiliging van gegevens...

hoe werkt een ssl-certificaat?

Een SSL-certificaat werkt door middel van een versleutelingsproces dat bekend staat als Public...

kan je een certificaat op meerdere servers of domainnamen gebruiken?

Ja, het is mogelijk om een SSL-certificaat te gebruiken op meerdere servers of domeinnamen. Er...

wat gebeurd er als een ssl-certificaat verloopt?

Als een SSL-certificaat verloopt, verliest het zijn geldigheid en kan het niet langer worden...