Er zijn verschillende redenen om een SSL-certificaat te gebruiken, waaronder:

1. Beveiliging: Het belangrijkste doel van een SSL-certificaat is om de beveiliging van de gegevensuitwisseling tussen een webserver en een browser te waarborgen. Door het gebruik van SSL wordt alle informatie die tussen de browser en de server wordt uitgewisseld versleuteld, waardoor het voor hackers en andere kwaadwillende partijen moeilijker wordt om toegang te krijgen tot deze informatie.

2. Vertrouwen: Wanneer een website een SSL-certificaat heeft, wordt dit weergegeven in de adresbalk van de browser, waardoor gebruikers weten dat de website veilig is en dat hun gegevens beschermd zijn. Dit kan leiden tot meer vertrouwen van de gebruiker in de website en in het bedrijf dat de website beheert.

3. SEO: Zoekmachines zoals Google hebben aangegeven dat SSL-certificaten een factor kunnen zijn bij het bepalen van de ranking van een website in de zoekresultaten. Websites die gebruik maken van SSL kunnen daarom hoger in de zoekresultaten worden geplaatst dan websites die dat niet doen.

Over het algemeen biedt het gebruik van een SSL-certificaat voordelen op het gebied van beveiliging, vertrouwen en zoekmachineoptimalisatie, waardoor het een belangrijke overweging is voor elk bedrijf dat een website beheert.